星期日 , 1 11 月 2020
首頁 / 點揀 / 譚詠麟:香港要有法治 籲歌迷勿將娛樂扯上政治 你點睇?

譚詠麟:香港要有法治 籲歌迷勿將娛樂扯上政治 你點睇?

去年在「修例風波」中,譚詠麟(阿倫)和鍾鎮濤(阿B)因為支持警方,支持維護法治,遭部分歌迷抨擊。阿倫日前接受媒體視像訪問時,首度開腔回應撐警言論,他說:「我哋嘅立場只有一個,每個人都可以有自己意見去表達,但感覺係我哋冇被尊重,好似被人針對咁。」被問到如何跟歌迷修補關係時,阿倫說︰「呢個唔在於我哋,我梗係希望Fans們永遠不變,香港係法治地方,到現今依然冇變,唔好將娛樂拉到政治。」

早前他跟一哥鄧炳強飯敘,外界又很大反應。阿倫亦作出回應:「那時疫情沒那麼嚴重,我們跟警隊每一星期都會踢波,其實是好慣常的事,當日球隊食飯,一哥是專程來多謝我們,我們根本不知道。」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!