星期六 , 28 11 月 2020
首頁 / 港聞 / 龍門冰室遭「爆竊」拒報警 網民質疑自導自演谷生意

龍門冰室遭「爆竊」拒報警 網民質疑自導自演谷生意

近日逐漸俾人揭發自戴光環、食人血饅頭真面目嘅「黃店」龍門冰室,其位於銅鑼灣登龍街的分店今(9日)早被「爆竊」。冰室在fb專頁以「點解唔拎埋散銀?」為題並上載照片,指一部收銀機遭撬毀,內裡的鈔票不翼而飛,只剩下小量硬幣,旁邊連接閉路電視的電線亦遭拔掉。只不過,老闆張俊傑未有就事件報警,話「信唔過警察」,冰室今日照常營業。有網友就質疑佢自導自演、賣廣告,「又玩賊喊捉賊,明眼人都睇得出用呢招谷生意啦」、亦有人估係「鬼打鬼,手足報仇」!

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!