星期二 , 20 10 月 2020
首頁 / 點揀 / 罷工醫護聲言集體「劈炮」攬炒 你點睇?

罷工醫護聲言集體「劈炮」攬炒 你點睇?

有罷工醫護不知悔改!日前在fb專頁「HA Secrets」匿名出post,大聲聲問罷工「有咩做錯」,不滿被算賬,仲恐嚇話「如果我地(哋)8,000人一齊辭職,唔知你驚定我地(哋)驚呢」。佢仲揚言自己唔驚「秋後算賬」,仲叫醫管局方面「唔好淨係得個講字,要坐言起行」,又話自己唔信喺香港會餓死,「冇野(嘢)做最多搵過第二份,如果冇左(咗)『良知』,就搵一世都搵唔番(返)。俾(畀)我再揀多10次,我都一定會行出嚟罷工。」

今年2月一批黑醫護話要「罷工救港」,又嫌三嫌四話醫管局冇提供足夠支持,結果全世界面對疫情都資源緊絀,外國醫護笠住垃圾膠袋都照上陣,更顯得這批黑醫護冇人性、冇醫德。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!