星期二 , 14 7 月 2020
首頁 / 港聞 / 圖幫「龍門冰室」洗底 網民轟《蘋果》做騷

圖幫「龍門冰室」洗底 網民轟《蘋果》做騷

「黃店」龍門冰室老闆張俊傑,近排俾人揭發佢戴光環、食人血饅頭嘅真面目,搞到唔少「黃絲」話要罷食。《蘋果日報》日前就突然開辦新節目,搵咗啲所謂「飲食宗師」嚟拯救劣食之首嘅龍門,喺廚房搞完一大輪就搵「黃絲」藝人聲稱冰室啲嘢好食,連「隨機」搵嘅客人都一致讚冰室水準好,企圖為張俊傑建立良好形象。點知,呢啲門面嘢連同路人都唔多接受,質疑《蘋果》收咗錢幫龍門冰室做騷,為「抗爭」築起「大台」,有網友留言揶揄:「一間被人罷食,一間被人罷睇,天作之合。」

其實「龍門」嘅前員工同前拍檔曾經喺fb發文,話最初係想搵《蘋果》揭開「龍門」嘅真面目,點知《蘋果》收晒料就不了了。有網民話經個人渠道「查證」後,發現真係有班龍門嘅「苦主」搵《蘋果》報晒料,但嗰篇報道最後被抽起嘅同時,就播咗上述比廣告更加廣告嘅節目,相信「唔係純粹編輯決定咁簡單。」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!