星期四 , 9 7 月 2020
首頁 / 港聞 / 「酒吧開會」主角林瑞華 遭「黃店」暗插愛做騷

「酒吧開會」主角林瑞華 遭「黃店」暗插愛做騷

近排同公民黨陳淑莊「酒吧開會」嘅林瑞華,想在立法會飲食界搶灘,頻頻拎住個「黃色光環」做騷博宣傳,不過有「黃店」唔睇佢台戲,結果被周圍唱衰。話說,黃店「水門泰式雞飯專門店」噚日喺fb開post,話「有壇嘢我谷左(咗)好×耐」,就係有次唔肯配合「泛民」影相派卡片嘅做show 活動,第二日就俾人唱係「偽黃」、「私吞手足嘅錢」,但事實上「水門雞」根本冇籌錢冇義賣,所以佢就開post 話「我開始還拖架(㗎)喇」,再加埋「選舉近了」嘅標籤。由於「雞飯」話自己係投飲食界,唔少人就即刻估到係林瑞華啦!

有見家醜外揚,唔少盲目「黃絲」都繼續留言話「不分化、不割席」,「水門雞」激動回應︰「你講乜×呀?我唔妥協唔埋堆就要比(俾)人×老×,比(俾)人兇?我間鋪(舖)有返咁上下我唔×驚既(嘅)。但他日佢係咪可以對其他小店重施故技( 伎) ? 唔支持佢地(哋)就係『偽黃』?……唔好癲啦,同行?你有冇見過同行既(嘅)會生安白做(造)?會作故仔抹黑?會搵黑社會兇人?」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!