星期五 , 5 3 月 2021
首頁 / 港聞 / 泛暴90後寸「歌神」過氣 網友怒轟「時代垃圾」

泛暴90後寸「歌神」過氣 網友怒轟「時代垃圾」

泛暴派專搞分化、事事政治化是常識吧,連「歌神」許冠傑也不能倖免。繼日前「眾志」常委羅冠聰吹雞叫人杯葛「歌神」嘅演唱會直播後,原來唔識尊重人嘅唔止佢一個,泛暴派元朗區議員張秀賢前日都喺fb笑許冠傑啲歌「不合時宜」,話「香港同香港人都變晒,冇得返去good old days(美好嘅以前),真係太格格不入,聽到《半斤八両》都太突兀,原來仲有唱《學生哥》……真係呢……」。另外,油尖旺區議員李傲然亦出post,指阿Sam只是「上一年代產物」,對他沒有共鳴,「正如上一代人叫我哋要一齊堅持獅子山下精神一樣,我哋聽完都係得啖笑」云云。

結果激嬲一眾網友,留言鬧爆佢哋有咩資格批評?話「時代真的變了,因為香港有了你這種時代垃圾!」,仲有網友重提佢喺違法「佔中」嗰陣唱Beyond黃家駒嘅《海闊天空》,問佢:「首歌夠old school啦你又唱?」。

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!