星期一 , 21 9 月 2020
首頁 / 港聞 / 賣罩唔公開產地 「眾志」夥黃店偷雞打選戰

賣罩唔公開產地 「眾志」夥黃店偷雞打選戰

所謂「橋唔怕舊,最緊要受」,香港眾志再次採購咗逾百萬個口罩,將以100 蚊盒嘅「成本價」賣畀黃店發售,但就自行製作新包裝盒,唔肯公開批口罩嘅來源地,係喺盒上以英文寫「非中國製造」(NOT MADE INCHINA)。眾志話,呢批口罩叫「自救口罩」,外盒主色用黃色,希望提醒港人「抗疫不忘抗爭」,仲印有「35THX」,藉機為立法會選舉造勢,高呼要「立會過半」。如此打正旗號做選舉工程,呢批眾志口罩係唔係要計入反對派選舉經費先?

眾志一班頭目包括黃之鋒、羅冠聰同周庭等,之後就去咗「黃到發黑」的「渣哥大茶記」做宣傳,向食客分發「自救口罩」。「渣哥」的老闆蔡強榮昨日亦喺fb發文,話去佢間茶記堂食的話,結帳時會隨機抽樣送上口罩給「手足」,希望對方將口罩送給有需要的老人家。唔知呢啲係唔係眾志口罩呢?

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!