星期二 , 2 6 月 2020
首頁 / 港聞 / 亂噏當秘笈 河童亂教跳閘推人坐監

亂噏當秘笈 河童亂教跳閘推人坐監

煽暴派最叻推人去犯法,唔使負責!「香港眾志」秘書長黃之鋒(河童)日前喺上載一張新版動畫《數碼暴龍2020》主角太一跳閘的圖片,亂教人跳閘。點知就被熱血公民成員鄭錦滿揶揄佢未衝過閘就唔好亂教人,話好多「手足」因跳閘踎緊,「唔係你受,×噏冇成本,唔會感同身受,當然冇所謂啦。」「熱血公民」立法會議員鄭松泰亦都「教導」河童要自知「群眾真係會因為你一句說話而行事」,直言「責任在政治人身上」。

不過,滿口仁義道德嘅鄭錦滿雖然喺post鬧緊河童送人坐監,但同時間自己都有教人違法跳閘嘅方法,只不過同河童嘅跳閘方法唔同啫,咪又係同河童一擔擔。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

 

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!