星期六 , 31 10 月 2020
首頁 / 港聞 / 黃之鋒又掠水 賣侵權「光復」毛巾

黃之鋒又掠水 賣侵權「光復」毛巾

騙徒手法層出不窮!賣口罩賣到一鑊泡的「香港眾志」秘書長黃之鋒,又開闢出新財路,今次就喺網上賣「光復香港」毛巾,不僅樣式涉侵犯「祝君安好」的版權,就連價錢都貴了整整10倍,一條38元!

黃之鋒日前在FB發帖,聲稱今年年宵花市取消咗乾貨區,導致佢哋失去全年其中一個最大募集營運資金嘅平台,因此藉愚人節推出「錯版」祝君安好毛巾,一條承惠38元,一打12條228元,即係每條平均19元。「黃絲」啲錢真係好易賺,據稱毛巾開售53分鐘賣晒,黃之鋒即打蛇隨棍上,要求訂閱眾誌YouTube頻道,達到35000訂閱數字,才會計劃加印毛巾,當正「黃絲」係人肉提款機!

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!