星期六 , 6 6 月 2020
首頁 / 點生活 / 金毛坐飛機棄主人搭訕乘客 但終究抵擋唔住美食誘惑

金毛坐飛機棄主人搭訕乘客 但終究抵擋唔住美食誘惑

英國女孩Ursula Daphne Aitchison,早前帶金毛狗狗Huxley從倫敦飛往伊微沙島(Ibiza)。呢係Huxley第一次搭飛機,於是牠非常興奮,好快就搭訕前排乘客並玩到根本唔理主人。

於是女主人Daphne乾脆畀狗狗去玩,自己就開始食零食。沒諗到她啱啱拆開袋,Huxley就聽到,並馬上返轉頭從前座的縫隙中探過來,牠伸長舌頭,希望可以食到啲零食。但Daphne就唔理睬牠,打算獨食,Huxley唯有又返轉頭同乘客繼續玩。

主人Daphne同網友分享,Huxley是一隻非常友善的狗狗,又特別鍾意交朋友。牠之後坐飛機時都喜歡不停氹乘客們笑,仲撒嬌求關注。對此,有網友羨慕道「搭飛機遇到Huxley咁樣得意嘅狗狗,一定好Lucky!」亦有網友嫉妒被搭訕的乘客,「點解我就無機會遇到咁好嘅事!」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

 

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!