星期一 , 28 9 月 2020
首頁 / 港聞 / 兩水魚天價頂黃店 「熱狗」嘲黃絲一係奸一係蠢

兩水魚天價頂黃店 「熱狗」嘲黃絲一係奸一係蠢

「黃店」質素參差不齊,執笠係遲早嘅事!《蘋果》日前報道有兩名「黃絲」大學生俾間就執笠嘅黃店呃,逆市以30萬元天價去頂間細茶飲店,換嚟嘅係「壞的招牌、壞的雪櫃、破爛的收銀枱、壞掉的冰機」,被人斬到一頸血,仲要自我安慰話「其實又不完全是欺騙吧?他的配方也有價值。」「熱狗」馬啟聰喺fb貼出單新聞,揶揄黃絲舖頭搵到兩條黃絲水魚,話「成件事簡直係黃絲嘅完美寫照:奸黃絲專呃蠢黃絲錢,蠢黃絲被人呃咗錢後唔承認自己被人呃錢,仲要幫奸黃絲搵理由。結論:黃絲一係奸,一係蠢。」

有網民就質疑兩名大學生做咩兼職儲到30萬元咁多;有網友就參透「黃色經濟圈」運作話︰「唔怕啦,咁樣出新聞,轉頭d(啲)黃屍(絲)又會一窩蜂去幫襯……一陣。然後佢兩個又會再轉手俾(畀)人。」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!