星期日 , 16 8 月 2020
首頁 / 點圖集 / 點漫畫 / 漫畫 | 「反口醫護」鄺葆賢 叫人罷工是你 叫人堅守崗位又是你

漫畫 | 「反口醫護」鄺葆賢 叫人罷工是你 叫人堅守崗位又是你

新冠肺炎疫情持續,本港從海外輸入的確診個案不斷上升。醫學會25日召開記者招待會,本來係呼籲加強新冠肺炎防疫工作。點知一班曾經支持醫護罷工的醫護、區議員手舉「醫護為市民堅守崗位」的手牌,大喇喇咁話「我哋為了你堅守崗位」。其中本身係醫生嘅黃埔西區議員鄺葆賢仲作為醫護代表發言,講乜「大家多d互相包容,同心抗疫」,但翻查佢Facebook,在內地疫情爆發嘅時候,鄺葆賢醫生過去一路支持醫護「罷工救港」,要求「全面封關」來「救香港」。點解而家海外疫情爆發,你哋唔繼續喪吼「全面封關」,反而開始標榜「無私奉獻」、「緊守崗位」?最有資格講無私奉獻、緊守崗位的,係那群你哋罷工嘅時候堅持返工嘅良心醫護。

鄺葆賢醫生,叫人罷工是你,叫人堅守崗位又是你,咩都被你講晒喇,封你做「反口醫護」好唔好啊?

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!