星期二 , 2 6 月 2020
首頁 / 港聞 / DJ健吾眾籌出書 串爆「中箭」做逃兵搶光環

DJ健吾眾籌出書 串爆「中箭」做逃兵搶光環

反對派近排成「鬼打鬼」,無他嘅,人血饅頭,邊個唔愛?!原名葉鍵濠嘅商業電台節目主持健吾近日眾籌50 萬元出書,話要從「非泛民非建制派」角度記錄成個修例風波,講明要看爆料,就請課金。而本書嘅第一章有一段就話有「年輕的政工作者批評年老政工作者」,而嗰個「年輕政工作者」就曾參選、當選、被DQ,攞到獎學金嘅經濟支持就去咗讀碩士,明眼人一睇呢番說話就係串緊「中箭(香港眾志)」羅冠聰(羅三七)。結果引嚟黃之鋒不滿,鬧健吾「唔公道」,仲聲言羅冠聰喺修例風波好有角色咁話。查實健吾篇文都有寸緊黃之鋒㗎,其中有一句就唔點名咁話「由一個『年輕政治明星新希望』,留在香港的,變成幫地區人士採購口罩」,而黃之鋒fb到家下仲置頂緊佢批口罩抵港個post。

事件辣㷫一眾「黃絲」,留言狠批健吾食人血饅頭,聲言要杯葛。不過,人哋噚日傍晚已經籌到55萬有多,超額完成任務㖭。健吾仲反問︰「一群『恥於賺錢』的人想改變世界,怎會成功?」。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!