星期五 , 14 8 月 2020
首頁 / 港聞 / 派罩激嬲「連登仔」 杜汶澤被指係鬼

派罩激嬲「連登仔」 杜汶澤被指係鬼

新冠肺炎肆虐,全城齊心抗疫,不分「黃」、「藍」,但攬炒派就未必咁諗!近日有網友喺連登出post指,「邊個再派口罩物資就係鬼」,更點名鬧「港獨」藝人杜汶澤、「中箭」同啲黃店。帖文指,冇口罩就會死,當面對死亡嘅恐懼,「有飽飯食就得」嘅藍絲都會「造反」喎。呢位仁兄仲提咗口罩嘅「正確分配方法」,就係畀黃店貴價賣畀啲客「吊下命」,或加入「黃工會」就可以獲贈口罩,呢啲咪叫「災難財」囉。杜汶澤前日喺fb回應話「你分黃藍,但係病毒唔會分,一旦爆發,咩立場都無一倖免」。不過,佢似乎都唔想得罪班攬炒派,於是呵返對方話「明白手足嘅憤恨」。

不過,連登個post 依然熱烈討論,大家一再講點樣用口罩威脅「藍絲」變「黃絲」,甚至應該直情病死晒啲「藍絲」佢,呢啲都係包括杜汶澤在內嘅泛暴派種下嘅因啊。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!