星期日 , 31 5 月 2020
首頁 / 港聞 / 老屈舖頭派口罩 楊明斥造謠者冇人性

老屈舖頭派口罩 楊明斥造謠者冇人性

全城口罩荒,一罩難求下,「黃絲」竟有閒情逸致散播謠言!前日網傳撐警藝人楊明有份投資的燉湯店免費派發10萬盒口罩。醜聞纏身、撐暴「過氣奀星」阮民安未幾在fb轉發消息,並聲稱自己拎到20個,呼籲市民衝去攞。帖文更乘機煽動他人「裝修」,話「拎唔到記得即場X佢,拍爛佢度門,掃X跌晒佢啲嘢」。

楊明昨日已即時否認,強調派口罩是謠言,直斥造謠者「冇人性」。他說︰「你知唔知出面有幾恐慌?疫情有幾嚴峻?你而(依)家仲有心情喺度散播謠言?!你唔發放正能量去抗疫,都唔好煽動他人去刑毀吖。你係太悶?定係仲想刷存在感?呢隻病毒係每個人都有機會中,唔係開玩笑㗎!而(依)家唔係爭吵嘅時候,係全城抗疫呀!麻煩搵番自己啲人性出嚟啦!」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!