星期四 , 4 6 月 2020
首頁 / 港聞 / 「黃絲」煽文宣造謠中環爆疫

「黃絲」煽文宣造謠中環爆疫

有「黃絲」為達政治目的,竟藉疫情惡意造謠,惟恐天下不亂!近日網上就曝光了一張「黃絲」通訊群組「公海總谷2.0」的截圖,其中名為「本人已確診武漢肺炎」的成員在群裡發問稱:「有冇『文宣』手足可以做(造)謠言中環有人中肺炎。……有人信就得架(㗎)啦,咁多港豬。」

用謠言製造恐慌的行徑讓眾多網友不齒,「Leo Ho」就篤爆:「係咪拉得?最×街係叫人去做自己唔做。」「Tiffany Cheung」就揶揄難怪現時再不見「慘死」謠言:「佢哋啲人手去曬(晒)做肺炎假文宣,無人手作文宣屈警掟屍、浮屍……」「Joy Lee」也說︰「經過幾個月,大家都見識過班人嘅無恥。」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!