星期日 , 31 5 月 2020
首頁 / 點揀 / 社民連維園攤位遭冚檔 你點睇?

社民連維園攤位遭冚檔 你點睇?

社民連將維園年宵濕貨檔位變成「反修例展館」,違反租用協議,並將食環署19日晚發出的警告信當耳邊風,噚日(20日)仲喺FB出po話:「【食環聲稱三點鐘過黎拆檔】我哋就唔會拆,你咁叻就call防暴過黎拆喇」,結果求仁得仁,遭食環署即時終止協議,毋須賠價,並就事件保留所有法律權利。

然而,民連主席吳文遠、梁國雄等人無視署方決定,更拉隊去食環署年宵攤位臨時辦事處搵負責人、又聯絡食環署新聞組,搞咗一場大龍鳳,繼而再喺FB出po話:「要強拆我豪比你」。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!