星期四 , 13 8 月 2020
首頁 / 港聞 / 連登仔交友不慎疑中天仙局 驚恐被「焗賭」屈錢向網友求救

連登仔交友不慎疑中天仙局 驚恐被「焗賭」屈錢向網友求救

今日(15日)凌晨,有連登仔開post向網友求救「放工比人呃左(咗)上郵輪,現家唔知去邊!!!」,他表示自己家在公海路上,即將斷網,仲表示驚自己客死他鄉,稱如果聽日無音訊即係凶多吉少。

據該樓主描述,自己通過交友App識咗個女仔,該女網友自稱聖誕節抽到郵輪自助餐並邀請他。他赴約後發現,輪船上並無自助餐,而女網友仲逼佢去賭錢,如果唔係要畀返5000蚊佢。

對此,廣大網友出謀劃策,希望樓主平安歸來。其中有不少網友分享自己嘅受騙經驗,稱自己曾經被「焗賭」屈咗幾萬蚊,指「樓主係中天仙局,條女係騙子,同賭船夾埋嘅。」並呼籲大家要小心此類網上騙局。

而據最新情況,該受騙樓主今日中午已同網友報平安,並稱已返到屋企,休息下向網友賽後報告。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

 

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!