星期三 , 30 9 月 2020
首頁 / 港聞 / 低質黃店發難財 港人淪提款機

低質黃店發難財 港人淪提款機

近排,泛暴派煽動市民幫襯黃店,有人將信將疑去咗啲吹到天花龍鳳的黃店幫襯,本以為可以幫所謂嘅黃色經濟圈出下力,但卻中伏。他們醒悟後先發現,有啲低質量黃店根本係趁火打劫,同發難財有咩嘢分別。而有啲單純嘅港人淪為提款機但卻懵然不知,不分青紅皂白就去抵制藍店,實在係向香港傷口上灑鹽。

對此有網友總結,低質黃店嘅營銷口號,無非係威逼利誘消費者「唔撐黃店就係藍屍」、「邊個唔照顧黃圈生意,邊個就唔係香港人!」甚至仲明目張膽逼住消費者接受「唔駛怕貴,唔駛怕味道差,唔好睇服務態度,死都要撐黃店,你冇得揀!」。有網友分析「商家擺明係利用你哋良知消費,咁樣嘅行為同把刀降住你有咩嘢分別呢?」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!