星期一 , 1 6 月 2020
首頁 / 點生活 / 狗狗自細當鐵碗寶貝 隨身攜帶不能分開

狗狗自細當鐵碗寶貝 隨身攜帶不能分開

近日,有美國網友分享咗佢屋企鬥牛犬Thoe的趣事,牠自細鍾情隨身攜帶一樣寶貝,就如同小朋友一樣,竟然係小鐵碗。牠主人表示無論Thoe食飯、玩或者瞓覺,牠總會咬住個小鐵碗,甚至每分每秒都不能與鐵碗分開!

牠主人仲同網友分享,只要有鐵碗在Thoe身邊,牠當日嘅心情就會十分愉快,但如果一發現唔見咗,牠就會表現得好不安又狂躁。所以如果要攞走Thoe嘅鐵碗去清洗時,必需要有其它碗代替,而且一定不能畀Thoe睇到個鐵碗被困喺洗碗機裏。因為一旦被發現,Thoe會盡全力去「保護」個碗仔!

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!