星期六 , 15 8 月 2020
首頁 / 港聞 / 警方二次創作:讓催淚彈永遠黐牆上

警方二次創作:讓催淚彈永遠黐牆上

 

日前一隻黐喺牆上的香蕉嘅藝術品,被紐約一名行為藝術家食咗,引發網絡熱話。今日(13日)警方就模仿香蕉藝術品,將一個催淚彈殼黐喺牆上,同黐喺牆上的香蕉藝術品都有幾分神似,並評論道「警察一向都不希望使用武力,包括催淚彈。只要香港天下太平,無暴徒無暴力,警察就無須使用任何武力。向暴力說不,讓催淚彈永遠貼在牆上。」

而小編都相信,廣大市民完全明白「無暴力警察就無須使用武力」這個簡單道理。而仲唔明嘅人,可能都係已經被煽暴「文宣」蒙蔽咗良知。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

#催淚彈 #無暴徒無暴力 #香港太平
#點新聞 #dotdotnews 每日點新聞 ● 點解香港事

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!