星期一 , 26 10 月 2020
首頁 / 點播 / 元朗街坊保家趕暴徒 網民:香港人團結抗暴

元朗街坊保家趕暴徒 網民:香港人團結抗暴

元朗街坊勇敢齊發聲抵抗暴力。今早(13日),暴徒又在元朗搞破壞,癱瘓交通,馬路上到處都係散落嘅磚頭,一片狼藉。有元朗街坊勇敢企出來,大聲指責暴徒行徑:「殺人放火呀」,更一語中的:「成個嘢咁樣你仲幫住佢哋?度度都發緊火呀」,希望香港市民能覺醒,不要助長暴力破壞行為。唔少街坊自發將路障移開,齊聲向暴力說不。網民留言道:「這才是真香港人」、「香港人團結抗暴」。
無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com
使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!