星期日 , 27 9 月 2020
首頁 / 焦點 / 修例成功黎智英就退休? 毒果失實連老闆都誤報

修例成功黎智英就退休? 毒果失實連老闆都誤報

《蘋果日報》嘅報道誇張失實都唔係乜新鮮事,不過最近竟然連老闆黎智英嘅言論都會誤報。昨(21日)午,《蘋果》網站上載即時新聞發道歉聲明稱,對於前日(20日)網站即時新聞及昨日《蘋果日報》的報道,內文錯誤引述黎智英稱,「日後一旦修例成功,他(黎智英)或是時候退休」;原句實為回應主持人及FCC主席Florence de Changy提問為何答允出席今次FCC午餐會時,黎智英先生笑稱其中一個理由是因為主持人即將退休。該道歉聲明就澄清話,黎智英從未講過修例通過後就考慮退休一事。唔知係咪消息處理者不小心暴露咗心中小秘密,老闆已經窮途末路呢?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!