星期三 , 12 8 月 2020
首頁 / 點生活 / 64歲超索模特代言泳衣 凍齡秘訣:只吃天然食品

64歲超索模特代言泳衣 凍齡秘訣:只吃天然食品

係咪以為模特這個職業靠食「青春飯」呢?不過64歲嘅法國模特Yasmina Rossi就係一個例外。擁有一頭銀髮嘅Rossi身材苗條,肌膚緊緻,風采依然,除咗面部有些許皺紋,幾乎睇唔到歲月嘅痕跡。佢早於28歲時就出道當模特,曾拍攝過Marks & Spencer及Hermes廣告,近日更代言泳衣,展露美好S身形,實在難以相信佢已有兩名孫子。

Rossi分享自己嘅凍齡秘訣話:「我只吃天然的食品,並每天鍛煉瑜伽,但保持青春最重要的是心境開朗。誰都會老去,我能做的就是活在當下。」幾十年來,佢都堅持每日花30分鐘至1小時鍛煉瑜伽,亦不時到海邊散步或去郊外遠足。飲食方面,佢謝絕所有加工、急凍和微波爐食品,只吃有機、天然食品,每日都會食一個牛油果。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!