星期日 , 16 8 月 2020
首頁 / 焦點 / 無「277B」巴都唔知 林卓廷衰咗即潛水

無「277B」巴都唔知 林卓廷衰咗即潛水

民主黨立法會議員電話廷(林卓廷)近日掛住搞「天下為公」攞政治本錢,但為咗出年嘅區議會選舉,就點都要做啲區務啦!身兼北區聯和墟區議員嘅佢,就同成班細嘅同九巴見面,話要改善區內多條巴士線班次不足、脫班嘅問題。仲貼張舉牌相上fb以為巧威威,點知有眼利嘅網民發現,佢哋牌上其中一條巴士線「277B」係唔存在嘅。有網民揶揄,今次係民主黨5個人齊齊去見九巴,五個一齊錯都唔知錯,「要幾唔熟書先錯到如此地步??我諗九巴都恥笑中。」

面對網友恥笑,尊貴嘅電話廷自己梗係唔會蒲頭,而係搵個細郭㙟豐代答,話係「手民之誤」喎。不過,好多村民唔係咁諗囉!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!